logotyp, ikon för längdskidåkning.se Längdskidåkning

Kombipjäxor

Att kunna växla åkteknik på olika träningspass är skönt och roligt. Men för att slippa behöva köpa två olika par skidpjäxor finns det speciella kombipjäxor. Alla de stora tillverkarna av längdpjäxor har denna typ av kombinerade skidskor i sitt sortiment.

Köpa kombipjäxa online

Här har vi samlat ihop bilder och aktuella priser från nätbutiker som säljer kombipjäxor online.

Populärt inom kombipjäxor

 • Women's Combi Advance Gore-Tex

  Women's Combi Advance Gore-Tex
  Skafthöjd 19,5 cm i storlek 42Gore-tex-membranRottefella NNN-sulaVattentätVentlieradBra ankelstöd
 • RC3 Combi

  RC3 Combi
  RC3 Combi från Fischer är mångsidiga längdskidpjäxor som passar för både skate och klassisk åkning. Pjäxorna förser dig med stöd och kraftöverföring via den formade hälen och ankelstödet. Sulan kombinerar både styvhet som behövs för skate åkningen och en framåtflex för den klassiska åkningen. De har även Speed Lock snörning, Triple-F membran för att hålla fötterna torra samt Comfort Guard isolering för värmens skull.
 • Men's Combi Advance Gore-Tex

  Men's Combi Advance Gore-Tex
  Skafthöjd 19,5 cm i storlek 42Gore-tex-membranRottefella NNN-sulaVattentätVentlieradBra ankelstöd
 • Salomon R/Combi Prolink Jr

  Salomon R/Combi Prolink Jr
  Salomon R/Combi Prolink Jr är en perfekt pjäxa för fristilsåkning och klassisk åkning – en pjäxa för unga åkare som utövar båda disciplinerna. Pjäxan kombinerar en manschett med stöd i sidled för f...

Skiathlon - två åkstilar i samma tävling

Som tävlingsform introduceras Skiathlon första gången 2003 på VM i italienska Val di Fiemme. Det är idag en disciplin som ingår i världscupen och innebär att man kör både klassisk och fristil i samma lopp. Kan också kallas för dubbeljaktstart.

Vanligen åker man samma distans i de båda åkstilarna. Skidbytet sker efter halva distansen då man åker in i skidbytszonen och byter skidor och stavar. De nya kombiskorna för Skiathlon gör att man inte behöver byta skor.