logotyp, ikon för längdskidåkning.se Längdskidåkning

Kombipjäxor

Att kunna växla åkteknik på olika träningspass är skönt och roligt. Men för att slippa behöva köpa två olika par skidpjäxor finns det speciella kombipjäxor. Alla de stora tillverkarna av längdpjäxor har denna typ av kombinerade skidskor i sitt sortiment.

Köpa kombipjäxa online

Här har vi samlat ihop bilder och aktuella priser från nätbutiker som säljer kombipjäxor online.

Populärt inom kombipjäxor

 • Salomon Skiathlon Junior Pilot M Pjäxor 33,5

  Salomon Skiathlon Junior Pilot M Pjäxor 33,5
  Salomon Skiathlon Junior Pilot pjäxor Storlek 33,5 UK1,5 En junio...
 • Fischer Speedmax Jr Skiathlon Längdpjäxor

  Fischer Speedmax Jr Skiathlon Längdpjäxor
  Speedmax JR Skiathlon. Mångsidig längdsko med högsta prestanda. M...
 • Alpina Ed 2.0 Jr Längdpjäxor Kombi

  Alpina Ed 2.0 Jr Längdpjäxor Kombi
  Alpina ED 2.0 JR Längdpjäxor Kombi Pjäxor för den tävlande ungdom...
 • A Combi

  A Combi
  HälStarkt och stelt material över hälen ger stöd och hindrar hälen från att röra sig i pjäxan, vilket förbättrar stabiliteten.Rörligt hälgreppDet justerbara hälgreppet gör att du kan ställa in pjäxorna efter just dina fötter för optimal komfort och funktionElastisk justering i skaftet ger maximal komfort och passform över ankelnAnatomisk fotbädd i tre olika material jämnar ut stötar och ger komfortThinsulate isoleringen värmer fötterna samtidigt som det släpper igenom fukt och överskottsvärme för perfekt klimat i pjäxorna, även vid blött väderTPU COMBI skaftPjäxorna är designade för klassisk åkning, med mjukare flex och ett skaft som ger mindre erfarna åkare stöd och stabilitet vid ankeln. Skaftet kan justeras för att passa just din nivåPVC damask som är lätt, mjuk och flexibel

Fler tips på kombipjäxor

 • Rossignol X-Ium J Combi

  Rossignol X-Ium J Combi
  Rossignol X-Ium J Combi är längdskon nummer 1 för juniorer. Detta...

Skiathlon - två åkstilar i samma tävling

Som tävlingsform introduceras Skiathlon första gången 2003 på VM i italienska Val di Fiemme. Det är idag en disciplin som ingår i världscupen och innebär att man kör både klassisk och fristil i samma lopp. Kan också kallas för dubbeljaktstart.

Vanligen åker man samma distans i de båda åkstilarna. Skidbytet sker efter halva distansen då man åker in i skidbytszonen och byter skidor och stavar. De nya kombiskorna för Skiathlon gör att man inte behöver byta skor.