logotyp, ikon för längdskidåkning.se Längdskidåkning

Rullskidstavar

Här finns speciella rullskidstavar som du kan använda för din sommar- och barmarksträning. Är du en som nöter många, många mil längs vägen kanske du borde satsa på rullskidstavarna där man enkelt och snabbt kan byta stavspets. Det är den del av staven som nöts upp fortast.

Populärt inom rullskidstavar

 • Visible Hybrid 40 Carbon

  Visible Hybrid 40 Carbon
  Visible Hybrid 40 Carbon från Swenor är en prisvärd rullskidstav som levereras med rullholk, korkhandtag och kontrollremmar. Staven har en softtouch-beläggning som skyddar den mot slitage. Väldigt bra synlighet i trafiken!
 • Carbon 100% Visible

  Carbon 100% Visible
  Carbon 100% Visible är rullskidstavar från Swenor med ett styvt rör som levereras med rullskidsholk, korkhandtag och kontrollrem. Stavarna är försedda med Visible Paint vilket innebär att de har väldigt bra synlighet i trafiken samt att beläggningen skyddar mot slitage.
 • IRS Comfort

  IRS Comfort
  Elpex IRS Comfort är en stav för rullskidåkning. Staven har ett lite mjukare rör än IRS Extreme men har samma dämpade handtag som gör åkningen skonsammare för händer, armbågar och axlar. Staven ger en känsla som är lik den vid stavisättning i snö.
 • FIS Protection Basket

  FIS Protection Basket
  FIS Protection Basket från Swenor är två stycken FIS-godkända rullskidadaptrar som trycks på de befintliga trugorna på dina stavar.

Fler tips på rullskidstavar

 • Widia Pole Tip Rollerskis

  Widia Pole Tip Rollerskis
  Widia Pole Tip Rollerskis från Swenor är en hårdmetallspets för rullskidåkning. På samtliga storlekar passar FIS Protection Basket som uppfyller kraven för godkänd truga på FIS tävlingar i rullskidåkning.

Vilken längd ska rullskidstavar ha?

Stavarnas längd för rullskidåkning och längdskidor vintertid ska vara samma. Har man samma stavar för båda säsongerna brukar man byta holken till speciella rullskidholkar. Holken och stavspetsen är anpassade för att bibehålla rätt stavlängd.

Om du köper nya stavrör för att ha till rullskidåkning behöver du räkna ut vilken längd du ska kapa till och glöm inte räkna in rullholkarna i totala längden på rullskidstavarna.