Skidbox

Längdskidor är en utrustning som är lite besvärligt att frakta med bil, om man inte har takräcke. En skidbox kan monteras på räcket och i den kan du förvara många skidpar, stavar och lite annan packning. Men innan du går och köper en takbox, kolla att dina skidor får plats. Det är långt ifrån alla takboxar som kan funka som skidbox för längdskidorna. Det är inte ovanligt att man har skidor över 200 cm, kanske uppåt 210-220.

Bästa takboxen för längdskidor

I den här kategorin har vi sorterat takboxar som rymmer långa längdskidor. Thules takboxar är absolut vanligast och de har ett par olika alternativ. För att kunna montera en takbox behövs ibland fordonsanpassning som ett takräcke. Om du redan har en takbox och vill montera in hållare finns det skidhållarinsats att köpa.

Populärt inom skidbox

Fler tips på skidbox

Vilka skidboxar är tillräckligt långa för längdskidor?

Det finns många olika takboxar att välja på. Det är långt ifrån alla som rymmer långa längdskidor. En takbox kan kallas för skidbox men det innefattar ju även alpina skidor, som är kortare än de för längdåkning. Så för att det ska bli lättare att sortera och välja kan du här läsa en enkel tabell över längder på skidboxar. Vi har listat boxar från Thule men också Calix takboxar.

Märke / ModellMax längd skidor
Thule Touring Alpine220 cm
Thule Motion XT XXL/Alpine215 cm
Calix M22210 cm
Calix H22210 cm
Calix Nordic Loader210 cm
Thule Flow210 cm
Thule Dynamic L205 cm
Thule Excellence XT200 cm