Skidhållare

Med skidhållare blir det lätt att hålla ordning på längdskidorna. En god förvaring leder till längre livslängd. Därför är det viktigt att både förvara och transportera dina skidor på bästa sätt.

Skidhållarna för vägg, tak och transport

I den här kategorin hittar du hållare för transporten men också upphängning på vägg eller i taket. Med enkel montering får du bättre ordning i garaget. Vi har också inkluderat skidhållare för takräcke, som monteras på biltaket om du inte vill ha takbox.

Populärt inom skidhållare

 • Fastgrip Wall Rack

  Fastgrip Wall Rack
  Fastgrip Wall Rack är ett väggfäste som du enkelt kan montera hemma på väggen eller i garaget. Tillsammans med Fastgrip hjälper det dig att snabbt och enkelt stuva undan dina längdskidor och stavar. Båda storlekarna av Fastgrip passar på Fastgrip Wall Rack. Fastgrip Wall Rack tillverkas i Sverige med fokus på högsta möjliga kvalitet och levereras komplett med skruvar.
 • SkiJack Skidhållare Vägg

  SkiJack Skidhållare Vägg
  SkiJack Röd Skidhållare Vägg Skidupphängningssytem för längdåkning och utförsåkning Skijack är en norsk utvecklad kombinerad skid och stavupphänger med plats för upp till 5 par längdskidor eller 3 par alpina och dess stavar. Skijack utnyttjar djup snarare än bredd och fästs enkelt med två skruvar och med endast 5 cm väggyta.
 • Red Creek Skidhållare Vägg- 100 Cm

  Red Creek Skidhållare Vägg- 100 Cm
  Skidhållare för väggmontage. Hållaren rymmer 8 par längdskidor eller 4 par alpina skidor. Längd och alpina skidor kan också kombineras i hållaren. Svart med rött Red Creek -tryck Material kraftig nylon Monteras via skruvar eller fästpistol
 • Toko Skiholder Belt Skidhållare Vägg

  Toko Skiholder Belt Skidhållare Vägg
  Snygg och praktiskt skidhållare från Toko i snygg design. Fästes på vägg och har plats för 8 par längdskidor.

Fler tips på skidhållare

 • Skistart Ski Tie

  Skistart Ski Tie
  Skistart Ski Tie är ett par skidhållare med belagsskydd i snygg, blå design som håller ordning på dina skidor. Passar alla sorters längdskidor. Säljs i par!
 • Skistart Ski Clips

  Skistart Ski Clips
  Skistart Ski Clips är ett par skidhållare med kardborreband och belagsskydd som håller ordning på dina skidor. Passar även till slalomskidor. Säljs i par!
 • Thule Skidhållare SnowPack Extender

  Thule Skidhållare SnowPack Extender
  Produktbeskrivning Aerodynamisk, utdragbar hållare för smidig på- och avlastning av skidor och snowboardar. Utdragbar för enkel av- och pålastning utan att du behöver sträcka dig över taket Takmonterad&hellip:
 • Thule SnowPack

  Thule SnowPack
  Smidig, aerodynamisk skidhållare för alla typer av skidor och snowboardar. Håller skidor och snowboardar säkert på plats med mjuka gummiarmar som håller tag utan att repa. Håller tjockare, moderna skidor och snowboardar säkert på plats och är lägre i höjd utan last tack vare det integrerade vertikala fjädersystemet. Enkel att öppna och stänga med handskar på, tack vare extra stor tryckknapp. Extra
 • SkiJack Takfäste Skidhållare

  SkiJack Takfäste Skidhållare
  SkiJack Takfäste Röd Skidhållare En separat takfäste kan köpas till för plats för 4 st Skijacker och optimalt utnyttjande av taket i båset eller bjälklaget i garaget. OBS: Endast takfäste
 • OutdoorExperten Ski Tie

  OutdoorExperten Ski Tie
  Outdoorexperten Ski Tie är ett par skidhållare med belagsskydd som håller ordning på dina skidor. Passar alla sorters längdskidor. Säljs i par!
 • Fastgrip Small

  Fastgrip Small
  Fastgrip är ett helt nytt patenterad bärhandtag som är framtagen för att göra vardagen enklare för längdskidåkare. Fastgrip är formad så att du med en hand kan enkelt och bekvämt bära dina längdskidor och stavar samlade. Fastgrip tillverkas i Sverige med fokus på smidighet, kvalitet och låg vikt, endast 39 gram. Du fäster Fastgrip i skidbindningen och placerar stavarna i stavhållarna och vips så h
 • Fastgrip Large

  Fastgrip Large
  Fastgrip är ett helt nytt patenterad bärhandtag som är framtagen för att göra vardagen enklare för längdskidåkare. Fastgrip är formad så att du med en hand kan enkelt och bekvämt bära dina längdskidor och stavar samlade. Fastgrip tillverkas i Sverige med fokus på smidighet, kvalitet och låg vikt, endast 43 gram. Du fäster Fastgrip i skidbindningen och placerar stavarna i stavhållarna och vips så h
 • Skistart Sko, Pjäxställ

  Skistart Sko, Pjäxställ
  Skistart Sko, Pjäxställ är ett ställ för både skor och pjäxor, som är perfekt att montera över elementet i pannrummet eller liknande. Rymmer 4-5 pjäxor.
 • SkiJack Grey Skidhållare Vägg

  SkiJack Grey Skidhållare Vägg
  SkiJack Grå Skidhållare Vägg Skidupphängningssytem för längdåkning och utförsåkning Skijack är en norsk utvecklad kombinerad skid och stavupphänger med plats för upp till 5 par längdskidor eller 3 par alpina och dess stavar. Skijack utnyttjar djup snarare än bredd och fästs enkelt med två skruvar och med endast 5 cm väggyta.
 • Madshus Ski Ties Racing

  Madshus Ski Ties Racing
  Madshus Ski Ties Racing, håller ordning på dina skidor, Med belagsskydd som skyddar och håller ordning på dina skidor. Passar alla längdskidor Säljes i par

Skidhållare för att hänga upp skidor på väggen

När man ska förvara skidor i garage eller vallabod är det bra om det finns en bra upphängning. Att låta skidorna stå och luta mot väggen utan fästanordning slutar oftast med domino där både skidor och stavar rasar ner i golvet.

Vi tycker det bästa är att skaffa en skidupphängning med vilken man kan hänga upp sina längdskidor på väggen. Det finns lite olika lösningar för det, men här kommer tre tips vi tycker du kan kika på:

1. Tygremmar som monteras fast i väggen. Finns att köpa från Red Creek. Kostar cirka 100-120 kr.
2. Konsol med hållare för skidor och krok för stavar. Du kan antingen förvara skidorna ihopsatta hängandes nedåt, eller så använder du de som konsoler och lägger skidorna mellan två stycken väggfästen. Här kan vi rekommendera SkiJack skidhållare, bäst på denna modelltyp.
3. Bygel och stavhållare i ett. Norska SkiPeg har tagit fram en speciell skidhållare som väggmonteras. Man "nyper" fast skidorna och stavarna placeras mellan i speciella stavhållare.

Skidhållare på biltaket

Som utrustning är längdskidor lite besvärligt att ta med sig om man har en liten bil, eller ska vara många i bilen. Då är det praktiskt med en skidhållare på taket eller en skibox. Vi tycker att THULE skidhållare är bland de bästa och vill därför rekommendera att börja titta på deras produkter.