Stavar för barmarksträning: BungyPump

För längdåkare som söker effektiv sommarträning, erbjuder BungyPump-stavar en unik lösning. Dessa specialdesignade träningsstavar ger både styrka och kondition, vilket är essentiellt i längdskidåkning. Utforska stavarnas fördelar och hitta inspirerande övningar för dina träningsrutiner.

Skillnaden med BungyPumps jämfört med vanliga skid- eller gåstavar ligger i deras inbyggda motstånd. Varje steg ger ett ökat motstånd för överkroppen på mellan fyra och tio kg, vilket höjer träningseffektiviteten samtidigt som det är skonsammare än traditionella stavar.

Aktiverar överkroppen med stavgång

Stavarna engagerar kroppens muskler fullt ut, från ben till armar, rygg och bål, efterliknande den fysiska ansträngningen som längdskidåkning kräver. Den unika fjädrande mekanismen hos stavarna förbättrar balans och koordination och minskar skaderisken genom att minska belastningen på leder och ligament.

Användning av BungyPump-stavar ger längdskidåkare en omfattande träning som bibehåller och förbättrar deras fysiska skicklighet under off-season. De kan utgöra ett komplement till barmarksträningen med löpning, cykling och rullskidåkning.

Öka träningseffekten

Promenera med stavarna för att öka kaloriförbrukningen med så mycket som 77%. Inkludera stavarna under trail-löpning för att förstärka träningen, speciellt i uppförsbackar.

Använd stavarna för att göra backintervaller mer utmanande, engagera hela kroppen för maximal träningseffekt.

I ett videoklipp på BungyPumps Youtube-kanal visas flera sätt att gå/springa med stavarna upp:

Du hittar många fler tips och instruktioner på BungyPump.se, där du även kan beställa stavarna eller hitta lokala återförsäljare.