logotyp, ikon för längdskidåkning.se Längdskidåkning

Vallajärn

Vallningsjärnet går varmt när det ska vallas glidvalla. Det som skiljer ett bra vallajärn från ett strykjärn är att de är bättre på att hålla jämn temperatur. Dessutom finns steglöst reglage för att kunna ställa in exakt rätt smältpunkt, vilket är viktigt för vissa glidvallor.

Vi har plockat ut några av de bästa vallajärnen från olika tillverkare. Här finns även inkluderat vallajärnshållare som kan monteras på ditt vallabord.

Populärt inom vallajärn

 • Skistart Vallajärn

  Skistart Vallajärn
  Skistart Vallajärn är ett prisvärt och högkvalitativt vallajärn med lång sladd, som vi själva använder när vi är ute och vallar. Kom ihåg att använda olika vallajärn till glidvallning och fästvalln...
 • Swix Vallajärn T70

  Swix Vallajärn T70
  Swix Vallajärn T70 för perfektionisten som kräver det bästa!- 220 Volt, 1000 Watt- En 35 mm tjock platta som ger en stabil temperatur och optimal kontroll vid tillämpningen Cera F och andra vaxer.-...
 • Skistart Digitalt Vallajärn

  Skistart Digitalt Vallajärn
  Skistart Digitalt Vallajärn är ett vallajärn med snabb temperaturavläsning, lång sladd och tjock platta som håller värmen bra. Vallajärnet har både digital termostat och digital temperaturvisning. ...
 • Skistart Vallajärn Racing Digitalt

  Skistart Vallajärn Racing Digitalt
  Skistart Vallajärn Racing Digitalt är ett digitalt vallajärn med tjock platta (35 mm), som ger en stabil temperatur och optimal kontroll vid pulvervallning och andra vaxer. Järnet har ett ergonomis...

Fler tips på vallajärn

 • Skigo Vallajärn Digital

  Skigo Vallajärn Digital
  Ställbar värme mellan 0-180 °C. Välj temperaturgenom att trycka på järnets plus- eller minusknapp.Aktuell värme visas på järnets displayoch en grön lampa lyser när önskad värme haruppnåtts.
 • Waxing Iron 800W, 220V

  Waxing Iron 800W, 220V
  Start Waxing Iron 800W är ett vallajärn där dämperaturen justeras med hjälp av en ratt. 800w / 220 v
 • Skistart Vallajärnshållare

  Skistart Vallajärnshållare
  Skistart Vallajärnshållare är en praktisk hållare för ditt vallajärn, som monteras på vallabordet eller annat bord.  Öppningsbredd för fästsättning av vallajärnshållaren är 65 mm.

Vad skiljer ett billigt vallajärn från ett dyrare?

Det finns vallajärn som kostar 300 kr och så finns det vallajärn som kostar 5000 kr. Är det verkligen motiverat ett sånt högt pris?

På elitnivå är det endast det bästa vallajärnet som duger. Man har där inte råd att valla med järn som är ojämna i temperatur eller kanske inte ens når upp till den grad som behövs.

Pulvervallorna är där kampen avgörs och där vinner alltid de vallajärn som finns i övre prisklassen. Swix T70 är top of the line med sin steglösa temperaturjustering från 80°C till 200°C med stabil temperaturhållning.

Den som pulvervallar sina skidor många gånger per säsong kommer att märka skillnaden och kunna få ut max av pulvervallan när den är som bäst.