Längdskidåkning

Skimateria skidutrustning

 • Skimateria Sicklar Paket P-Cut

  Skimateria Sicklar Paket P-Cut
  Skimateria Sicklar Paket P-Cut..P-Cut (Polersickel)..Polersickeln används för att ?raka? bort mikrohår på stenslipade skidor. Genom att använda P-cut i kombination med SKIMATERIAS stålborste R-brush så förbättras de flesta slipade strukturer genom att belagets struktur rensas från mikrohår och att belaget poleras. P-cut kan även användas för att ?ta ned? en alltför aggressiv struktur, exempelvis vid nysnö.
 • Skimateria handtag till sickeln

  Skimateria handtag till sickeln
  Skimateria handtag till sickeln
 • Skimateria Roterande borste i stål

  Skimateria Roterande borste i stål
  Skimateria Roterande borste i stål..Borstar från SKIMATERIA ..Forskning har i dag visat att det är mycket viktigt att belagens aktiva glidytor, på mikrometernivå, görs mycket släta om skidorna ska glida lätt,. Detta gäller oavsett om skidorna är vallade eller inte, eller om de har en struktur eller inte...Beskrivning av borstarna..SKIMATERIA har tagit fram två olika typer av borstar som är tänkta att användas för att polera belagen på skidorna. Dessa borstar är framtagna i syfte att  komplettera vår polersickel (P-Cut) genom att de ska polera nere i belagets struktur. I dagsläget har vi två olika stålborstar (R-Brush), dels en handborste och dels en valsborste för borrmaskin.
 • Skimateria Handborste i stål fin

  Skimateria Handborste i stål fin
  Skimateria Handborste i stål fin...Borstar från SKIMATERIA..Forskning har i dag visat att det är mycket viktigt att belagens aktiva glidytor, på mikrometernivå, görs mycket släta om skidorna ska glida lätt,. Detta gäller oavsett om skidorna är vallade eller inte, eller om de har en struktur eller inte...Beskrivning av borstarna..SKIMATERIA har tagit fram två olika typer av borstar som är tänkta att användas för att polera belagen på skidorna. Dessa borstar är framtagna i syfte att  komplettera vår polersickel (P-Cut) genom att de ska polera nere i belagets struktur. I dagsläget har vi två olika stålborstar (R-Brush), dels en handborste och dels en valsborste för borrmaskin
 • Skimateria handborste nylon P-Bruch

  Skimateria handborste nylon P-Bruch
  Skimateria handborste nylon..Nylonborste, P-Brush..Finns både som handborste och roterande borste. Båda två har mycket ina , mjuka strån för att ge maximal polerande effekt, såväl i som på belagets struktur.
 • Skimateria Sicklar Lösa

  Skimateria Sicklar Lösa
  Skimateria Sicklar Lösa
 • Skimateria Sicklar Paket P/R Cut

  Skimateria Sicklar Paket P/R Cut
  Skimateria Sicklar Paket P/R Cut..Bladet är vändbart och innehåller två eggar P-cut och två eggar R-cut. De olika sicklarna känns igen genom att sidan på P-Cut är högblank/polerad medan sidan på R-Cut har en matt/grå yta.
 • Skimateria Skidfodral 2-3 par

  Skimateria Skidfodral 2-3 par
  Skimateria skidfpdral för 2-3 par skidor...Vitt och blått, med bra bärhandtag. ..Fack på sidan finns med dragkedja så man kan separera exempelvis kläder eller vallor och liknande från skidorna. 
 • Skimateria Sicklar Paket R-Cut

  Skimateria Sicklar Paket R-Cut
  Skimateria Sicklar Paket R-Cut..R-Cut (Grovsickel)..Grovsickeln är en sickel som lätt och effektivt avverkar belagsmaterial. Den används för att reparera skador (repor och värmeskador) samt för att plana skidan. Den skapar även en mycket fin struktur lämplig för kallt före.
 • Skimateria Sicklar dubbelpaket P/R+S/R

  Skimateria Sicklar dubbelpaket P/R+S/R
  Skimateria dubbelpaket P/R och S/R sicklar..Paketet innehåller 1 st P/R sickel med handtag och 1st S/R sickel med handtag...P/R-cut, poler- och grovsickel..Bladet är vändbart och innehåller två eggar P-cut och två eggar R-cut. De olika sicklarna känns igen genom att sidan på P-Cut är högblank/polerad medan sidan på R-Cut har en matt/grå yta...S/R-cut, struktur- och grovsickel..Bladet är vändbart och innehåller två eggar S-cut och två eggar R-cut. De olika sicklarna känns igen genom att sidan på S-Cut är räfflad/tandad medan sidan på R-Cut har en matt/grå yta.
 • Skimateria rotorborste nylon P-brush

  Skimateria rotorborste nylon P-brush
  Skimateria rotorborste nylon P-brush..Nylonborste, P-Brush..Finns både som handborste och roterande borste. Båda två har mycket fina , mjuka strån för att ge maximal polerande effekt, såväl i som på belagets struktur.
 • Skimateria Peak Finishing P1

  Skimateria Peak Finishing P1
  Ett nytt poleringsverktyg från Skimateria..Polerpapper Peak Finish P1 rosa..SKIMATERIA har tagit fram en ny typ av poleringsverktyg som heter Peak Finish. Peak Finish är hållbart och kan tvättas med tvål och vatten. Ett ark räcker till ca 10 par skidor...Användning av Peak Finish P1 på belag..a) Ytan skall vara väl bearbetad, urborstad samt rengjord innan polering utförs. Lägg Peak Finish med den matta sidan mot belaget. Dra sedan papperet 10-20 gånger över ytan...Arbeta i glidriktningen. Som stöd för papperet kan handen, en korkkloss eller nylonborste användas...b) Arbetet är klart då ytan får en mycket glansig karaktär. Fingertopparna ska ?flyta? fram över ytan utan nämnvärt motstånd.
 • Skimateria Startkit

  Skimateria Startkit
  Skimateria Startkit..Det viktigaste du behöver för att komma igång med att skapa dina egna strukturer från grunden...Skimateria sicklar paket R CutSkimateria rillverktyg F-strukture Skimateria rillverktyg R-struktureSkimateria handborste stålSkimateria peak finishing P1 Skimateria lupp 
 • Skimateria Race Struktur - Skicka till oss.

  Skimateria Race Struktur - Skicka till oss.
  Skicka in era skidor till oss för att fixa Skimateriastrukturering och hotbox...Välj Skimateria racingstruktur...Vi lägger in Skimaterias Racingstruktur, välj vilken du vill ha.Klassik Röd= varmföre, blöt snö.Klassik Universal= Går bra i alla fören. (kan med fördel kompletteras med rill i varmföre).Klassisk Grön= -10 och kallare, torr snö. Ny uppdaterad struktur 18/1 2016Skate Universal (kan med fördel kompletteras med rill i varmföre) ..Frakt ingår.
 • Skimateria extra handtag till rill

  Skimateria extra handtag till rill
  Skimateria extra handtag till rill..Obs! Endast handtag
 • Skimateria Peak Glide L1

  Skimateria Peak Glide L1
  Skimateria släpper nu sin första glidvalla Peak Glide L1.....En valla som är hårdare än belaget!
 • Skimateria Handtag för roterande borste

  Skimateria Handtag för roterande borste
  Skimateria Handtag för roterande borste..För 100mm borstar
 • Skimateria Peak Glide S paket med borstar och en valla

  Skimateria Peak Glide S paket med borstar och en valla
  Paketet inehåller:..1 st valfri valla.1 st R-brusch1 st P-brusch ..
 • Skimateria Sicklar Paket S/R Cut

  Skimateria Sicklar Paket S/R Cut
  Skimateria Sicklar Paket S/R Cut..S/R-cut, struktur- och grovsickel..Bladet är vändbart och innehåller två eggar S-cut och två eggar R-cut. De olika sicklarna känns igen genom att sidan på S-Cut är räfflad/tandad medan sidan på R-Cut har en matt/grå yta.
 • Skimateria Peak Glide S - Glidvalla

  Skimateria Peak Glide S - Glidvalla
  En HF valla som är enkel att jobba med...1, Stryk på vallan på glidzonerna. (vallaburken är som en deodorantburk)2, Korka in vallan med medföljande kork.3, Borsta med fin stål- och nylonborste...
 • Skimateria Peak Finishing P4

  Skimateria Peak Finishing P4
  Ett nytt poleringsverktyg från Skimateria..Polerpapper Peak Finish P4 grönt..Används för att reparera mindre skador och runda av skidornas kanter, speciellt viktigt på skateskidor. Kan också användas för att försiktigt slipa och polera sidorna på skateskidor.
 • Skimateria Handstål plus HF Glidvalla på köpet

  Skimateria Handstål plus HF Glidvalla på köpet
  Skimateria Handstål plus HF Valla värde 549 på köpet
 • Skimateria paket med R eller R/P sickel handstålborste och F-struktur (riller)

  Skimateria paket med R eller R/P sickel handstålborste och F-struktur (riller)
  Skimateria paket med R eller R/P sickel handstålborste och F-struktur (riller) Specialpris under skidträff..Ord. 2685 nu 2149Kr (10% dras i kassan)
 • Skimateria Sicklar Skidträffpaket

  Skimateria Sicklar Skidträffpaket
  Primateria / Skimateria Sicklar Skidträffpaket..Set med valfri sickel och förvaringslåda och Skimaterias speciella handstålborste...Ord. 1690kr nu 1349kr (10% dras i kassan)
 • Skimateria Roterande Stålborste 2:a sortering

  Skimateria Roterande Stålborste 2:a sortering