Flytande glidvalla

Att valla glidytan med flytande glidvalla är ett supersnabbt och enkelt sätt för både längdskidåkning och alpin skidåkning. Vallabranschen har gjort mycket för att förenkla skidvallningen på senare år. Vallatejp ger fäste och flytande glidvalla ger glidet.

Glidvallor i flytande form

 • Rode Liquid Glide Multigrade

  Rode Liquid Glide Multigrade
  Rode Liquid Glide Multigrade Liquid Glide Multigrade, fluor free universal valla. Beskyddar och förbättrar glidet på dina skidor, snabbt och enkelt. - Skaka flaskan - Stryk på belaget, låt torka. - Borsta med nylonborste. - Kör!!
 • Rex Purple Liquid 60 ml +5 -2

  Rex Purple Liquid 60 ml +5 -2
  Rex Purple Liquid 60 ml +5 -2 är en populär glidvalla för nollgradiga till milda frostförhållanden, särskilt i fuktig snö.  -   - Applicera på en skida som redan har behandlats med rengöring, låt torka och borsta med en nylonborste.
 • Rex Blue Liquid 60 ml -2 -15

  Rex Blue Liquid 60 ml -2 -15
  Rex Blue Liquid 60 ml -2 -15 är kungen bland glidvalla! Den legendariska Rex Blue är en av de bästa icke-fluorerade glidvallorna i världen och är ett oslagbart val för grundvallning och träning. Ofta det bästa valet för rekreationsåkaren.  -   - Applicera på en skida som redan har behandlats med rengöring, låt torka och borsta med en nylonborste.
 • Rode RL Fluor Free Racing Liquid

  Rode RL Fluor Free Racing Liquid
  Fluor Free Racing Liquid. Flytande valla som ger ett snabbt och väldigt bra resultat utan att ge avkall på prestanda. Ny teknologi ger god slitstyrka, utan att behöva använda vallajärn. Appliceras på belaget, låt torka och polera sedan med fin nylonborste.
 • Vauhti Liquid Gs Base Super Grip (no Flour)

  Vauhti Liquid Gs Base Super Grip (no Flour)
  Vauhti Liquid Gs Base Super Grip (no Flour) är en flytande grundvalla som är lämpliga för alla snötyper och kan appliceras på skidbasen enkelt utan några verktyg. Du får lätt tunt och jämnt lager med svamp och vallan är mycket hållbar. Applicera och låt det torka perfekt. Använd som bas under alla andra fästvallor.
 • Start Sg Nf Liqui 60ml

  Start Sg Nf Liqui 60ml
  Start Sg Nf Liqui 60ml är en flourfri valla från Start för att få glid. Appliceras enkelt och korkas ur på skidan. Kompletteras med en finare nylonborste för perfekt finish.  - +7° till -3°C.
 • Start SG Liquid Punainen Glider 80 ml

  Start SG Liquid Punainen Glider 80 ml
  Lätt att använda glidvax för entusiaster. - Free från kolväte lösningsmedel - Fluorfri - Lätt att använda, inget strykjärn behövs - Förpackningsstorlek 80 millilitraa
 • F4 Glidewax 100ml, Liquid

  F4 Glidewax 100ml, Liquid
  Gör så här:Applicera ett tunt lager över basytan. Låt det torka i cirka 2 minuter. Avsluta med att polera med filtdynan. Tips! När du är klar för säsongen applicera F4 på stålkanter när du förvarar dina skidor eller bräda efter säsongen. Detta förhindrar att stålkanterna rostar under förvaring.
 • Start SG Liquid Violet Glider 80 ml

  Start SG Liquid Violet Glider 80 ml
  Lättanvänt glidvax för entusiaster. - Free från kolvätelösningsmedel - Fluorfri - Lätt att använda, inget behov av att använda ett strykjärn - Förpackningsstorlek 80 millilitraa
 • Start SG Liquid Sininen Glider 80

  Start SG Liquid Sininen Glider 80
  Lättanvänt glidvax för entusiaster. - Free från kolvätelösningsmedel - Fluorfri - Lätt att använda, inget behov av att använda ett strykjärn - Förpackningsstorlek 80 millilitraa
 • Star Next Racewax Liquid 100 ml

  Star Next Racewax Liquid 100 ml
  Star Next Racewax Liquid 100 ml är en fluorfri, flytande glidvalla framtagen för tävlingar. Vallan använder Dry Fast-teknologi och har en oväntat hög prestanda för en fluorfri produkt. Du skakar bara flaskan, applicerar ett lager av den flytande vallan med applikatorn och väntar 1 minut tills vallan torkat. Därefter kan du helt enkelt borsta belaget med en fin nylonborste för maximal prestanda och
 • Toko Base Performance Liquid Paraffin 100ml

  Toko Base Performance Liquid Paraffin 100ml
  Toko Base Performance Liquid Paraffin 100ml är en fluorfri, flytande glidvalla, perfekt för träningspassen, ambitiösa entusiaster, och till juniortävlingar. Vallan bearbetas snabbt och håller länge.  - Blue Hård valla. Snöförhållanden: Kall och aggressiv snö Snötemperatur: -10°C till -30°C Lufttemperatur: -9°C till -30°C Red Mediumhård valla. Snöförhållanden: Brett användningsområde för vanlig

Så vallar du på den flytande glidvallan

 1. Rengör glidzonerna
  • Torka rent skidans glidzoner med en belagsrengörare för att ta bort smuts
  • Låt skidorna vila i 10-15 minuter.
  • Borsta ur belagen med en borste.
 2. Applicera glidvallan
  • Smörj på glidvallan tills belaget blir fuktigt.
  • Låt torka minst en kvart.
 3. Borsta skidorna

Det har funnits flytande vallor för glid ganska länge men då mest för alpinsporten med korta åk och inte krav på att hålla i flera mil. De nya flytvallorna håller i 30-50 kilometer, beroende på snöns kvalitet.

Grovkorning snö sliter mer på vallningen medan nysnö är mild och skonsam. Kom ihåg att det är bra att göra en rejäl grundvallning med hårt paraffin minst en gång varje säsong.

Fördelar med flytande valla

Dessa tre fördelar framhäver bekvämligheten och enkelheten med flytande glidvalla, vilket gör den till ett populärt val för många skidåkare, särskilt de som inte vill spendera mycket tid på vallningsprocessen eller hantera den röriga processen med smält vax.

 • Enkelhet och Snabbhet: Flytande glidvalla är oftast lättare och snabbare att applicera än traditionell paraffin.
 • Ingen Värme Krävs: Det finns ingen risk för att skada skidans belag genom överhettning och inget behov av ett vallajärn.
 • Renare Process: Användningen av flytande glidvalla kan vara mindre rörig än att använda smält paraffin.